Bcorp – duurzame kinderopvang

Creating Change

Bcorp- op weg naar duurzame kinderopvang

"Een Certified B Corporation is een bedrijf dat vrijwillig heeft voldaan aan de hoogste normen voor sociale en milieuprestaties."

Het volgen van de hoge normen van Bcorp helpt ons om elke dag beter te worden en onze manier van werken op een duurzame, inclusieve manier te verbeteren. Het is Hestia haar missie om de huidige kinderopvangsector om te vormen en zo een grotere en betere impact op de toekomst van kinderen te hebben. De kinderen van vandaag geven vorm aan de samenleving van morgen. Hestia streeft ernaar een voorbeeld te zijn van hoe kinderopvangorganisaties en scholen onderdeel kunnen zijn van de verandering naar een bewustere en socialere wereld in de toekomst. Wij zijn de eerste kinderopvangorganisatie in Nederland die Bcorp Gecertificeerd is. People care, Planet care & Fair share is geïntegreerd in ons DNA, en we zien niet hoe we moeten opereren zonder deze drie in balans te hebben!

People Care

Als maatschappelijke organisatie is het ons doel om een positieve impact te hebben op alle mensen waarmee we verbonden zijn. Met een geoefend oog en een bewuste houding stimuleren we kinderen in hun ontwikkeling op een natuurlijke en vrije manier (geïnspireerd door Maria Montessori, Rudolf Steiner en Reggio Emilia aanpak). Vanuit een open geest en een inclusieve houding leren we kinderen de kracht van samenwerken en diversiteit. We zijn een lerend bedrijf en kijken met een onderzoekende houding naar nieuwe wegen en vervolgstappen. Altijd geleid door onze visie om een sociale impact te maken, open voor feedback en feedforward vanuit de omgeving (zoals ouders, scholen of overheid). En gedreven vanuit verantwoordelijkheidsgevoel voor de nieuwe generaties. Onze medewerkers vormen het hart van de organisatie. Alles wat we onze kinderen wensen (inclusie, zelfbewustzijn en groei), moet aanwezig zijn in het hart van het team. Daarom bieden we onze medewerkers een werkomgeving waarin ze gewaardeerd worden om zichzelf te zijn. Ze worden gestimuleerd om zichzelf te ontwikkelen, verborgen talenten te ontdekken en uit te dagen met de nieuwste technieken. Ouders maken deel uit van de gemeenschap en we betrekken ze waar en wanneer we maar kunnen. We vieren internationale festiviteiten en nodigen ze uit voor pedagogische workshops. Op al onze locaties hebben we een centrale hal waar ouders koffie kunnen drinken en gezellig kunnen kletsen met andere ouders of een van onze teamleden.

Planet Care

De kinderen van vandaag geven vorm aan de samenleving van morgen. Kinderopvang kan dus een cruciale rol spelen om die toekomstige samenleving socialer, inclusiever en bewuster te maken van de wereld waarin ze opgroeien. Opvoeden om te doen en beter te zijn. Dat is wat we doen bij Hestia. We geven les door ze een beter voorbeeld te geven. Zorgen voor onze planeet maakt deel uit van de filosofie van Hestia. We leren kinderen over alle wonderen van de natuur. Elke locatie heeft een groen waarin we ons eigen voedsel verbouwen en kinderen opvoeden door ze te betrekken bij het groeiproces. Ons eten is biologisch en we spelen zoveel mogelijk met gerecyclede materialen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen elke dag buiten zijn. Dus wat voor weer het ook is, kinderen spelen bij Hestia buiten en genieten van de frisse lucht en de veranderende natuur.
Het is ons doel om onze locaties te veranderen in duurzame en zelfvoorzienende gebouwen. Stap voor stap slaan we de weg in naar een regeneratieve manier van werken.

Fair Share

Op dit moment werken we aan het verduurzamen van onze keten van partners. Eerlijk delen vinden wij belangrijk en willen wij integreren in onze manier van zakendoen.
Hestia is een Maatschappelijke Organisatie, wat voor ons inhoudt dat doel en winst elkaar versterken. Het is ons doel om winst te maken om opnieuw te investeren in de groei van Hestia. We hopen dat we daarmee deze nieuwe kijk op kinderopvang kunnen verspreiden en de sector kunnen veranderen.